Raporlar

HALK İÇİN BÜTÇE, SOSYAL BÜTÇE, EĞİTİM HAKKI İÇİN BÜTÇE!

Sosyal Haklar Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri içinde bulunduğumuz kriz koşullarında “krize karşı acil sosyal önlemler” konusunda tutum almaya ve bu kapsamda “eğitim” ile ilgili bütçenin hem oransal olarak arttırılması hem de kamusal, eşit, parasız, bilimsel bir eğitimin yani eğitim hakkının gerçek anlamının vücut bulması için özgülemeye çağırıyor.

İşçi Sendikaları 2018 Temmuz İstatistikleri Değerlendirmesi – Ertuğrul Bilir

Ertuğrul Bilir: İşçi sendikalarının üyelikleri hakkındaki 2018 Temmuz istatistikleri 28 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Bakanlık tarafından yayınlanan verilere göre Türkiye'de 6356 sayılı kanun kapsamındaki işçilerin %12,76'sını oluşturan 1.802.155 işçi sendika üyesidir. Sendika üye sayısı, 2018 Ocak istatistiklerine göre, 88 bin kişi artmış; oransal artış ise %0,38 olmuştur. Bu yazıda istatistik verileri değişik açılardan değerlendirilecektir.

SHD: Çorlu’daki tren kazasının takipçisi olacağız

8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Balabanlı Köyü Sarılar mevkiinde yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 24 yurttaş yaşamını yitirirken 124 yurttaş da hastaneye kaldırıldı. Sosyal Haklar Derneği olarak yakınlarını kaybeden yurttaşlarımıza sabır, yaralılara acil şifalar diler, konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.