Fişek Enstitüsü’nden Sosyal Haklar Derneği’ne ‘Çocuğun İnsan Hakları’ Ödülü – Toplumsol Haber

30.03.2018, Toplumsol Haber
Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından bugün bir anma ve ödül töreni etkinliği düzenleniyor.
İşçi Sağlığı Önderi ve Emekçi Çocukların Dostu Prof. Dr. Gürhan Şimşek Anılıyor
Bir yıl önce hayatını kaybeden sosyal güvenlik, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının en önemli isimlerinden bilim insanı Prof. Dr. Gürhan Fişek için saat 18.00’da anma yapılacak.
Anmanın yapılacağı Ankara Kavaklıdere’deki Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda, “Bir Yılın Ardından: Suskunluklar Büyüdükçe Karanlıklar Büyür” isminde bir sinevizyon gösterimi yapılacak.
‘Çocuğun İnsan Hakları’ Ödülü Sosyal Haklar Derneği’ne
Saat 18.30’da ise ‘Çocuğun İnsan Hakları’ ödül töreni gerçekleştirilecek. Bu yıl ödüle, Soma ve Aladağ’da yaptıkları yaz okulu ve çocuk çalışmaları nedeniyle Sosyal Haklar Derneği layık görüldü. Törene SHD Genel Başkanı Melda Onur ve SHD Yaz Okulları gönüllüleri katılacak. Etkinliğe Soma ve Adana’dan da katılım olacak.
Törenin ardından saat 19.00’da Legato Oda Orkestrası tarafından bir dinleti gerçekleştirilecek.

SHD Yaz okulları…
Sosyal Haklar Derneği (SHD) tarafından Soma’da üç yıldır yapılan yaz okulu geçtiğimiz yıl ilk kez  Aladağ’ın iki köyünde de yapıldı. Dernek ayrıca çocuk hakları alanında da çalışma yapıyor; çocuk hakları ihlalleri çalışma grubu tarafından hak ihlalleri raporlanıyor ve kamuoyu ile paylaşılıyor.

Kaynak: Toplumsol