Utandıran görüntünün ortadan kalkması 2 yıl sürdü – Artı Gerçek Haber

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016’da Süleymancılar Cemaati’ne ait kaçak yurtta çıkan yangında 11 kız çocuğu hayatını kaybetmişti. Cenazeler defnedilmek üzere köylerine götürülmeye çalışılmış ancak yolların bozuk olması nedeniyle cenaze aracı yolda kalmıştı. Araç insanların yardımıyla köye ulaşabilmiş, görüntüler büyük tepki çekmişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen yolların yapımı için hiç bir çalışma başlatılmaması üzerine 4 ay önce Sosyal Haklar Derneği girişimde bulundu. Bunun üzerine belediye yolları onardı.
KÖYLÜLER BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORDU
O günden bugüne Aladağ’a bağlı köylerin yollarında bir çalışma yapılmadı, köylülerin ulaşım sorunu çözülemedi. Oldukça engebelli bir arazide bulunan köylerdeki yol sorunu nedeniyle sağlık sorunu yaşayan köylüler büyük sıkıntılar çekti. Bunun bir örneği bir ay önce yaşanmış, hastalanan bir köylüyü hastaneye götürmek için ilçeden hareket eden ambulans Köprücek Köyü’ne 2.5 saatte ulaşabilmişti.
Sosyal Haklar Derneği (SHD) Adana ve İskenderun Temsilcilikleri, bu sorunun çözülmesi için başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP Meclis üyeleriyle çeşitli görüşmeler yaptı. Yol sorunun çözülmesi için başvuruda bulunan SHD temsilciliklerinin bu ısrarlı çabaları sonucunda Büyükşehir Belediyesi yol sorununu çözmek için çalışmalara başladı.
SHD’NİN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ, YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunan SHD Adana Üyesi Özlem Dündar, “Aladağ yurt yangınında hayatını kaybeden çocukların yaşadığı köylerin yolları yoktu. Özellikle Köprücek Köyü’nün yolu çok kötü durumdaydı. Hatırlarsanız çocukların cenazesini taşıyan araç çıkamamıştı” dedi.
Dündar yol sorunun çözülmesine ilişkin yaptıkları girişimi şöyle anlattı:
“Biz de yaklaşık dört ay önce ailelerle birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi ile görüştük ve yolların yapılması için bir başvuruda bulunduk. Büyükşehir Belediyesi’nden söz almıştık yolların yapılmasına dair ancak bir türlü yapılmadı, sürekli belediye ve Meclis üyelerini arayarak takibini yaptık. Bu konuda CHP Meclis üyesi de çok yardımcı oldu, konuyu sürekli gündeme getirdi. Girişimlerimiz sonuç verdi ve yolları yapmaya başladılar. Asfaltlamaya başlamışlar, biz baraja kadar o asfaltın yapılmasını istiyoruz ve bu yapılıncaya kadar takip edeceğiz.”

Rıfat DOĞAN / ARTI GERÇEK

Kaynak: Arti Media