Sosyal Haklar Derneği Yaz Okulları Gönüllülerini Arıyor!

SHD 2019 Yaz Okulları Gönüllü Eğitimcilerini Arıyor
Sosyal Haklar Derneği, geçtiğimiz yıl yaz okullarının Soma’da dördüncüsünü, Aladağ’da ise ikincisini gerçekleştirdi.
SHD olarak gönüllülerimizle birlikte, zamandan bağımsız ortak acıların ve sosyal cinayetlerin en ağırlarını yaşamış olan iki kentimizde, bu katliamlardan en çok etkilenen çocuklarımızla bir araya geldik. İstanbul’dan Soma’ya, Soma’dan Aladağ’a çocukların ellerinden köprüler yaptık; sonra o köprülerden geçerek birbirine varan komşu mahalleler kurduk.
Bizler yaşayarak gördük ki komşu olmak ille de yan yana, göz göze olmak, aynı mevsimlerden geçmekle değil zamanın etrafını hayalden çitlerle çevirmekle oluyor. Duvarlar, yollar, dağlar, sınırlar, tabelalar, devletler… Ne gözümüzün rengi, ne tenimizin tonu ne dilimizin tadı, bizi komşu olmaktan, yoldaş olmaktan alıkoyuyor.
Şimdi çocukların elleriyle, hayal dünyalarıyla, umut saçan zihinleriyle kurdukları o köprülerden geçerek tekrar o mahallelere dönme vakti geldi çattı. Evet evet SHD Yaz Okulları tarihleri belli oldu!
Bu yaz 29 Haziran – 7 Temmuz 2019 Aladağ’da, 14-26 Temmuz 2019 Soma’da gönüllü eğitmenlerini bekleyen Aladağlı ve Somalı çocuklar ile tekrar bir araya geleceğiz.
Aladağ’da üçüncüsünü ve Soma’da beşincisini gerçekleştirecek olduğumuz SHD Yaz Okulları 2019 Gönüllü Başvuruları açıldı. Gönüllülerin, eğitmenlerin, psikologların bir arada yürüterek gerçekleştirileceği
  • Resim & Müzik & Ritim,
  • Çocuk Hakları,
  • Ayrımcılık,
  • Ekoloji,
  • Barış,
  • Yurttaşlık Hakkı/Katılım Hakkı,

• Toplumsal Cinsiyet,
  • Felsefe ve Eleştirel Düşünme,
  • Okul Öncesi Faaliyetleri ve Oyunları,
  • Fiziksel Aktiviteler,
  • Beden Atölyeleri,
  • Kültür dersleri (felsefe, demokrasi kavramları, dil dersleri, eleştirel düşünme, bir arada yaşam, kolektif hayat, bilim vb.) ve bunun gibi benzer ana başlıklar altında topladık.
Ders ve atölyelerde salt öğreten-öğrenen ilişkisinden çıkarak eşit ilişkilerin kurulduğu, beraber öğrenen, rekabetçi olmayan, hak bilinci kazandırmayı amaçlayan, laik bir eğitimi mümkün kılabileceğimizi bir kez daha gösterebileceğimiz bir yaz okulu gerçekleştirmek istiyoruz.
Sosyal Haklar Derneği Yaz Okulları, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, engellilik durumu, yaş, ırk, etnik köken üzerinden ya da başka tür bir ayrımcılık yapılmadan, tüm gönüllüler, koordinatörler ve üyelerin kolektif çalışmasıyla sürdürülür. Yaz Okullarının sürdürülebilirliği, pozisyonu ne olursa olsun, alanda bulunan ve katkı gösteren tüm bireylerin alan temizliğine ve düzenlemesine fiziksel becerileri ölçüsünde ve hakkaniyetli bir dağılımla katılmasına bağlıdır.
Bugüne kadar yaklaşık 700’den fazla çocuğun hayatına değen ve 2018 yılında Fişek Vakfı Çalışan Çocuklar Enstitüsü’nün her yıl verdiği “Çocuğun İnsan Hakları Ödülüne” layık görülen SHD Yaz Okullarına sizde gönüllü ya da bağışçı olmak isterseniz aşağıdaki başvuru formunu doldurabilir ya da hesap numaramızdan yaz okullarına bağışta bulunabilirsiniz.
Gönüllü olmak için son başvuru tarihi:
16 Haziran 2019

Bağışlarınız için:
Vakıfbank Beyoğlu Şubesi (026)
IBAN: TR38 0001 5001 5800 7286 2531 98

BAŞVURU FORMU:  https://forms.gle/g5TW48c7c21LNsg88