Basın Toplantısına Davet: Sosyal Haklar Derneği,16 Ekim Dünya Gıda Gününde “Türkiye’de Çocukluk Çağı Obezitesi Raporu”nu Açıklayacak

Sosyal Haklar Derneği,16 Ekim Dünya Gıda Gününde “Türkiye’de Çocukluk Çağı Obezitesi Raporu”nu Açıklayacak.
Çocuk ve yetişkin çağı obezite oranları, son 30-40 yıllık süreçte hemen her ülkede artmış; obezite ve özellikle de çocukluk çağı obezitesi günümüzün en önemli halk sağlığı sorunlarından biri haline gelmiştir. Obezite her yaştan insanda gözlenen bir sağlık sorunu olsa da meselenin odak noktasına çocukları yerleştirmek gerekmektedir.
Ülkemizde çocukların bu sorundan nasıl etkilendikleri, hangi etkenlerin çocukluk çağı obezitesine yol açtığı, çocukların severek tükettiği yiyecek ve içeceklerin obezite sorunu ile olan ilişkisi ve bu yaygın sorunun üstesinden gelebilmek için neler yapılabileceği konularını ele alan bir rapor Derneğimiz Üyesi Gıda Mühendisi Bülent Şık tarafından hazırlanmıştır. Bu raporla hem çocukların çok tükettiği fast food ve abur cubur tarzı gıdalara yakından bakmak ve hem de obezitenin en önemli nedenlerinden birinin çocukların hak ve hürriyetlerine yönelik ihlaller ve ihmaller olduğunu göstermek amaçlanmıştır.
Sosyal Haklar Derneği olarak bu bakış açısından yola çıkılarak yapılacak bazı kamusal düzenlemeler ile özellikle çocukluk çağında gözlenen obezite salgınının önlenmesine yönelik gerçekçi adımların atılabileceğine inanıyoruz.
“Türkiye’de Çocukluk Çağı Obezitesi Raporu” hakkında bilgilendirme yapmak ve raporun içeriğini basın mensupları ile paylaşmak üzere 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde bir basın toplantısı düzenlemiştir. Toplantıya kurumunuzdan bir temsilcinin katılımını dileriz.
Tarih: 16 Ekim 2017 Pazartesi
Saat: 11:00