Aladağın Kışlak ve Köprücek Köylerinde Yaz Okullarımız Başladı!

Bilindiği üzere; Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaatine ait Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne bağlı Aladağ Kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde yaşanan yurt yangınında 11 çocuk hayatını kaybetti; çok sayıda öğrenci yaralandı…
Katliamdan tam 182 gün sonra dava başlayabildi! Yurt yangını katliamı ile ilgili yurt müdürünün de aralarında yer aldığı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına 30 Mayıs’ta Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı ve duruşma 17 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.
Sosyal Haklar Derneği; travma yaşayan çocukların olduğu, katliamdan en çok etkilenen köyler olan Aladağ’ın Köprücek ve Kışlak köylerinde  bir grup gönüllü eğitmenle birlikte, 13 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında çocuklara ve gençlere yönelik atölyeler, eğitim seminerleri ve rehabilitasyon çalışması düzenleme kararı aldı ve 13 Mayıs’ta çalışmalara başladı.
Yaz okulundan fotoğraflar:
13 Temmuz 2017