Aladağlı Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutlarız

Sosyal Haklar Derneği üye ve gönüllüleriyle birlikte Aladağ’da Yaz Okulu etkinliklerine 2017 yazında başladı. Aladağ Yaz Okulu’nun ilk yılını yaşayanlar arasında Avukat Özgür Karaduman da vardı. Bu anıları tekrar yayınlayarak, Aladağlı çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutlar, hepsini kucaklar ve bu neşeli günlere yeniden kavuşmayı dileriz:
13 Temmuz’da  Aladağ’ın Kışlak ve Köprücek köylerinde başlattığımız yaz okullarımızın ilk iki gününü Sosyal Haklar Derneği’nden avukat Özgür Karaduman’ın kaleminden okuyalım:

İki gündür Adana/Aladağ Kışlak ve Köprücek dağ köylerinde Sosyal Haklar Derneği (SHD) olarak yurt yangınında hayatını kaybeden kardeşlerimizin aileleri, yangından yaralı kurtulan çocuklar ve köydeki çocuklar ile yaz okulu yapıyoruz. Her gün 2.5 saatlik bir hayli yorucu (yollar çok kötü çünkü) bir yolculuktan sonra vardığımız köylerde çocukların girişte beklediğini görmek ve bütün gün onlarla birlikte bir umudu büyütmeye çalışmak aşırı sıcağı da yorgunluğu da alıp götürüyor. Atölyeler, oyunlar, acılı ailelerin adalet arayışına bir nebze de olsa ses olmaya çalışmak, tarikatlara, dinbazlara, siyaset simsarlarına terkedilen ülkenin geleceğine sözde değil gerçekten sahip çıkmak için var güçle nasıl çalışmaya ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. Soma’lı madencilerden sonra Aladağ’da yangında hayatını kaybeden kızkardeşlerimizin de hesabını soracağız. Unutmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz!

Av. Özgür Karaduman

15.07.2017

 

İ