Soma Katliamının 41. Ayında da Sokağa Çıkan Aileler ve SHD 17 Ekim’deki Duruşmaya Çağrı Yaptı

Soma Maden Katliamının 41. ayında SOMA’da Yapılan Basın Açıklaması metni Şehit Madenci Eşi Duygu Çolak tarafından okundu:
13.10.2017
Basına ve Kamuoyuna:
Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği olarak Soma katliamını unutmamak ve unutturmamak için bu gün yine buradayız.
Ülkemiz de toplumun önemli bir bölümünün, adalet, hak, hukuk arayışlarını büyüyerek arttığını bir dönemden geçmektedir.
Bizler ise Sermaye daha fazla kömür çıkarsın ve daha fazla kar etsin diye canlarımızı oğullarımızı, eşlerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, elimizden alanlara karşı tam 41 aydır mücadele ederek adalet arayışını sürdürenleriz:
13 Mayıs katliamından bugüne dek hep söylediğimiz tek şey, talep ettiğimiz tek şey, haykırdığımız tek şey Adaletti, adaletin yerini bulmasıydı, bu inadımız ve ısrarımız devam ediyor. Katillerden hesap sorulana kadarda devam edecektir.
Adalet talebimizde ısrar etmek kesintisiz devam eden iş cinayetlerine karşı verilen mücadelelere katkı sunmak bu mücadeleleri büyütebilmek, güvenli ve güvenceli yaşamanın ve çalışmanın bir hak olduğunu savunarak bu taşeron ve sosyal cinayetler düzenine karşı mücadeleden vazgeçmediğimizi gösterebilmek için, bugün mücadelemizin 41. ayında inatla sürdürdüğümüz adalet talebimizi buradan tekrar, tekrar haykırmaya devam ediyoruz. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun diye.
Değerli basın emekçileri ve halkımız;
Devam etmekte olan ceza davasına yönelik sermaye ve onun iktidarının mahkeme üzerine oynadığı bitmez tükenmez oyunlar; Aileler başta olmak üzere Avukatlarımız ,bazı siyasi partilerimiz, demokratik örgütlerimiz ve duyarlı insanlarımızın mücadelesi ile boşa çıkartılmaya çalışıldı. Savcılar değiştirildi mütalaa verdirilmedi dava süreçleri uzatıldı , mahkeme heyeti görevden alındı yeni heyet atandı, bin bir yalan söylendi, aileler bölünmeye dağıtılmaya çalışıldı ama hala amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacakla. Yeter ki biz birliğimizi, örgütlülüğümüzü bozmadan adalet mücadelemize devam edelim
Değerli basın değerli dostlar.
Bu ayın 17.sinde davamızın yeni duruşması başlayacak. Soma Davasının yeni mahkeme heyeti bu duruşmada biz aileleri ve dostlarımızı karşısında görecek. Bu mahkeme heyetine de önceki mahkeme heyeti kadar bu davaya hâkim olduğumuzu, davamıza sahip çıktığımızı asla vazgeçmeyeceğimizi, ne kadar savcı, istedikleri kadar mahkeme başkanı değiştirsinler biz bu adalet mücadelemizi sonuna kadar bıkmadan usanmadan daha da inanarak sürdüreceğimizi göstereceğiz.
Bu nedenle başta aileler olmak üzere tüm dostlarımızı, emekten adaletten yana siyasi partilerimizi, demokratik kitle örgütlerini duyarlı vatandaşlarımızı, 17 Ekim 2017 Salı günü başlayacak olan duruşmamıza ve. Salı sabahı saat 09.00 da Akhisar Tren garı önünden başlayacak yürüyüşümüze katılmaya destek ve katkı sunmaya çağırıyoruz.

Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği