SHD “Sosyal Adalet” Talebiyle Sokağa Çıktı

HERKES İÇİN SOSYAL ADALET
Yüzde 49 yetmez herkes için adalet istemeliyiz
Yüzde 51’in yoksullarına değmeliyiz
Soma ve Aladağ’da yıllardır Adalet mücadelesini yükselten Sosyal Haklar Derneği de yükselen adalet tabeplerine ses verdi. Galatasaray Lisesi önünde yapılan açıklamada konuşan Genel Sekreter avukat Can Atalay ‘Yüzde 49 yetmez yüzde 99’ seslenmeliyiz. Yüzde 51’in yoksullarına değmeliyiz’ dedi.
Türkiye gündeminin merkezine oturan ADALET talebi bu kez de Sosyal Haklar Derneği’nden geldi. Herkes için sosyal adalet diyen SHD’liler İstanbul Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması geçekleştirdi. Açıklamaya Berkin Elvan’ın anne ve babası da katıldı. 6 Temmuz’da gerçekleştirilecek Berkin Elvan davasına çağrı yapan baba Sami Elvan “Herkes için adalet istiyorum. Hem Berkin hem de katledilen tüm çocuklar için, adalet için hepinizi 6 Temmuz’daki davaya bekliyorum” dedi.
SHD adına açıklamayı yapan Genel Sekreteri Avukat Can Atalay ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 “Ülke yangın yerine dönmüş, adaletsizlik, hukuksuzluk her yeri sarmış durumda. Gazeteciler, öğrenciler, avukatlar, öğretim üyeleri, milletvekilleri, öğretmenler, parti genel başkanları, kadınlar, emekçiler ve hatta çocukları… Eğer yurtlarda, madenlerde, inşaatlarda öldüremezlerse adalet arayışı sırasında emdikleri sütü burunlarından getirerek ölmekten beter ediyorlar. Bütün bir toplum, baskı ve açlık ile terbiye edilmeye, biat ettirilmeye çalışılıyor.
Biz tüm toplumsal hareket güçlerine, 16 Nisan akşamı çalınan oylar sonucu yüzde 49 olarak tanımlanan ‘Hayır’ cephesine hitap etmekle yetinmemeyi öneriyoruz. AKP iktisadi-siyasi eliti dışındaki toplumsal kesimlerin tümüne hitap etmeyi teklif ediyoruz.
Hem coğrafi olarak hem toplumsal olarak adalet talebini yaymak, çeşitlendirmek, farklı mecralarda yükselmesini sağlamakta yarar vardır. Sadece yürüyüş kolunda protokol oluşturarak, bunun fotoğrafını çektirip bu adalet talebini yükseltemeyiz. Sosyal adaleti; bu hali ile adaletin başta emeği ile geçinenler olmak üzere, herkes için talep edilmesini herkesin gündemine sokmak gerekir. Çünkü adalet sadece tutuklanan milletvekilleri için gerekli değil. Toplumun her kesimi ve siyasal yönelimleri için gerekli.
AKP’nin sosyal yardım kültürünün yerine 60 ve 70’lerin solunda olduğu gibi sosyal hak bilincinin yerleştirilmesi gerekmektedir. Soma’dan Aladağ’a toplumun en yoksul kesiminden yukarıya bir adalet talebinin yükseltilebilmesi bunun için de selfiye değil her mecrada mücadeleye ihtiyaç vardır”
Basın Açıklamasına Berkin Elvan’ın ailesi de katıldı. Baba Sami Elvan, 6 Temmuz saat 9.00’da Çağlayan Adalet Sarayında yapılacak davaya çağrı yaptı; tüm çocuklar için adalet istiyoruz, dedi.
Videolar:

Fotoğraflar: