SHD Olarak “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”nü Almaktan Onur Duyduk…

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından 2012 yılından beri verilen “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”nü bu yıl Sosyal Haklar Derneği  (SHD) aldı.
Düzenlenen gecede önce, 2017 yılında hayatını kaybeden; sosyal güvenlik, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanının en önemli isimlerinden ve aynı zamanda emekçi çocukların dostu olan Prof. Dr. Gürhan Şimşek’i anma etkinliği gerçekleştirildi.
Anmanın ardından yapılan ödül töreninde “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü” Soma’da ve Adana’da yaptığımız yaz okulları ve çocuk hakları alanındaki çalışmalarımız nedeniyle Sosyal Haklar Derneği’ne verildi. Ödülü almak için sahneye Genel Başkanımız Melda Onur, Soma’dan Kamile Çiftçi ve Adana’da Aladağ’daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklar için açılan davanın avukatlarından Ömer Çelik çıktı. Melda Onur kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti. Sosyal Haklar Derneği Soma’da bu yıl 4. kez Adana’nın Aladağ köylerinde 2. kez yaz okulları düzenleyecek.