SHD: Aladağlı Ailelere İnanmayan İl Milli Eğitim Müdürü’ne de Biz İnanmıyoruz

Basına ve Kamuoyuna
Aladağ Köprücük Köyü’ndeki okulun kapatılmasıyla ilgili olarak Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile dün bir görüşme yapıldı. Görüşmede Akpınar, sadece aileler ve avukatla görüşeceğini belirterek bizleri dışarı çıkarttı. Gerekçe olarak Ailelerin yanında olan STK’ların olayı siyasallaştırdığını, çarpıttığını ve Aileleri kullandığını ifade etti.
Köprücüklü Aileler, Turan Akpınar ile yaptıkları görüşme esnasında kendilerinin tarikat yurduna yönlendirildiklerini ve çocuklarını zorunlu olarak yurda yerleştirdiklerini ifade ettiler.
Akpınar, Ailelere “Çocuklarınızı isteyerek bu yurda verdiniz, sizin söylediklerinize inanmıyorum, ne derseniz deyin inanmam” diyerek cevap verdi. Aileler yangından önce 20 kişiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiklerini, barınma sorunlarını dile getirdiklerini ve yönlendirildiklerini ısrarla dile getirmelerine rağmen İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, Ailelere inanmadığını kesin bir dille belirtti.
Tarikat yurduna yönlendirildiklerini ifade eden Ailelere inanmayan “Siz kendi isteğinizle çocuklarınızı yurda verdiniz” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’a soruyoruz;
Köprücük köyünün okulu kapatılmışken, öğretmeni yokken, eğitim durmuşken sorunu çözmeye çalışmak yerine,  STK’ların yurt yangını ile ilgili olaya yaklaşımının siyasal olduğunu, konuyu çarpıttıklarını ifade etmek İl Milli Eğitim Müdürünün görevi midir? Kimdir olayı siyasallaştıran STK’lar?
Ailelerin tüm ifadelerine rağmen olayı araştırmak yerine onları neye dayanarak “yalan söylemekle” itham ediyorsunuz?
Aladağ’daki devlet yurdu yıkıldıktan sonra İl Koordinasyonun Kurulunun aldığı, “Çocukların Kozan YİBO’ya yerleştirilme kararı” ailelere neden bildirilmedi?
TBMM Aladağ Meclis Araştırma Komisyonu’nda “Kesinlikle biz verildiğini düşünüyoruz” dediniz. Bu bilgi nasıl verildi, verildiğine dair elinizde bir tebligat var mı?
Ailelere inanmadığınızı söylüyorsunuz. Peki Meclis Araştırma Komisyon Başkanı’nın sizin beyanınız üzerine; “Burada ailelere bu bilginin aktarılmadığı veya burada süreç içinde bir eksiklik yaşandığı görülüyor çünkü bazı aileler ben defalarca sordum üstüne basa basa hala ikamet şartı arandığı için Kozan ve İmamoğlu’na öğrencileri yerleştiremedikleri düşüncesindeydiler. Ya bu bilgi onlara ulaşamamış ya yeterince anlatılamamış, ifade edilememiş. Burada ailelerimizin maalesef bilgi noksanlığı, onların çocuklarını böyle bir özel yurda yerleştirme noktasında da yönlendirmiş gibi gözüküyor” şeklindeki ifadesine diyeceksiniz?
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Aladağ yurt yangınındaki ölümlerden siz de sorumlusunuz. Er ya da geç adaletin karşısında hesap vereceksiniz.
16.03.2018