SHD 2018 Yaz Okulları Gönüllü Eğitimcilerini Arıyor

Sosyal Haklar Derneği, geçtiğimiz yıl yaz okullarının Soma’da üçüncüsünü, Aladağ’da ise ilkini gerçekleştirdi.
SHD olarak gönüllülerimizle birlikte, zamandan bağımsız ortak acıların ve sosyal cinayetlerin en ağırlarını yaşamış olan iki kentimizde, bu katliamlardan en çok etkilenen çocuklarımızla bir araya geldik. İstanbul’dan Soma’ya, Soma’dan Aladağ’a çocukların ellerinden köprüler yaptık; sonra o köprülerden geçerek birbirine varan komşu mahalleler kurduk.
Bizler yaşayarak gördük ki komşu olmak ille de yan yana, göz göze olmak, aynı mevsimlerden geçmekle değil zamanın etrafını hayalden çitlerle çevirmekle oluyor. Duvarlar, yollar, dağlar, sınırlar, tabelalar, devletler… Ne gözümüzün rengi, ne tenimizin tonu ne dilimizin tadı, bizi komşu olmaktan, yoldaş olmaktan alıkoyuyor.
Şimdi çocukların elleriyle, hayal dünyalarıyla, umut saçan zihinleriyle kurdukları o köprülerden geçerek tekrar o mahallelere dönme vakti geldi çattı. Evet evet SHD Yaz Okulları tarihleri belli oldu!
Bu yaz 01-13 Temmuz’da Soma’da, 4-12 Ağustos’ta Aladağ’da gönüllü öğretmenlerini bekleyen çocuklarla tekrar bir araya geleceğiz.
Gönüllülerin, eğitmenlerin, psikologların bir arada yürüterek gerçekleştirileceği
•Haklar
•Ayrımcılık
•Fiziksel aktivite
•Kültür dersleri ve Diğerleri (felsefe, demokrasi kavramları, dil dersleri, eleştirel düşünme, bir arada yaşam, kollektif hayat, bilim vb.)
olarak dört ana başlık altında toplanacak ders ve atölyelerde salt öğreten-öğrenen ilişkisinden çıkarak, beraber öğrenen, rekabetçi olmayan, hak bilinci veren, laik bir eğitimin mümkün kılabileceğimizi bir kez daha göstereceğiz. Çocuklarımızla birlikte üretecek, birlikte yaratacak, birlikte paylaşacağız.
Bugüne kadar yaklaşık 700 çocuğun hayatına değen ve 2018 yılında Fişek Vakfı Çalışan Çocuklar Enstitüsü’nün her yıl verdiği “Çocuğun İnsan Hakları Ödülüne” layik görülen 2018 SHD Yaz Okullarında sizde gönüllü ya da bağışçı olmak isterseniz aşağıdaki başvuru formunu doldurabilir ya da hesap numarasına bağışta bulunabilirsiniz.
Gönüllüler için Başvuru Formu
Gönüllü olmak için son başvuru tarihi: 3 Haziran 2018, Cuma

Bağışlarınız için:
Vakıfbank Beyoğlu Şubesi (026)
IBAN: TR38 0001 5001 5800 7286 2531 98

23.04.2018