Hayvan Hakları Savunucuları Hak İhlallerini Her Yönüyle Masaya Yatırdı

Sosyal Haklar Derneği Hayvan Hakları Çalışma Grubu’nun 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü sebebiyle düzenlemiş olduğu ilk panel bugün (1 Ekim 2017) Birikimhane’de gerçekleşti. Panel iki oturumdan oluştu.
Çalışma Grubu üyelerimizden Hakan Nişancı’nın modere ettiği ilk oturumda SHD Genel Başkanı Melda Onur, Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Hülya Yalçın ve HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner bugüne değin yürütmüş oldukları Hak Mücadelelerini aktarıp, katılımcılarla deneyimlerini paylaştılar.
SHD Hayvan Hakları Çalışma Grubu’ndan İlknur Yılmaz’ın modere ettiği ikinci oturumda ise Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyelerinden Hilal Nur Şarbak, Yasemin Cingöz ve Sultan Gürbey bir yıldır başlamış oldukları “Hayvan Hakları Savunuculuğu” yolculuklarında karşılaştıkları deneyimleri, edindikleri izlenimleri ve hazırlamış oldukları hak ihlalleri roparlarından kesitleri paylaştılar.
Panel twitter üzerinden periscope ile canlı olarak da yayınlandı. Panelimizde aktardıklarımız bu canlı yayın sayesinde 2000den fazla kişiye ulaştı. Panele katılım gösteren ve bizi izleyen tüm hayvan hakkı savunucularına teşekkür ederiz.

SHD Hayvan Hakları Çalışma Grubu