Basın Duyurusudur: 28 Aralık Cuma günü saat 10:00’da İstanbul SGK  İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacağız

BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

SGK’yı gerçek verileri açıklamaya davet ediyoruz

SGK’nın verilerine göre 2004-2017 döneminde 17.806 kişi iş kazası ve meslek hastalığı sonucunda ölmüştür. Oysa yine SGK’nın verilerine göre aynı dönemde 31.266’sı işçi, 378’i bağımsız çalışan olmak üzere 31.644 kişinin iş kazası ve meslek hastalığı sonucunda ölümü nedeniyle ailelerine ölüm geliri bağlanmıştır. Yani resmen kesinleşen ölüm sayısı SGK’nın açıkladığından %78 daha yüksektir.

Öte yandan bağımsız çalışanların (eski Bağ-Kur kapsamı) geçirdiği kazalar ve hastalıklarının bir bölümü 5510 sayılı SSGSS yasasına göre iş kazası ve meslek hastalıkları kapsamına girmesine karşın SGK bu konuda da yeterli ve sağlıklı bilgiyi kamuoyuyla paylaşmamaktadır.

Sosyal Haklar Derneği üyeleri olarak kamuoyu adına bu verileri Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan talep etmek ve bu talebi  kamuoyuyla paylaşmak amacıyla 28 Aralık 2018 cuma günü saat sabah 10:00’da İstanbul SGK  İl Müdürlüğü önünde Basın Açıklaması yapıp ardından bilgi edinme başvurumuzu gerçekleştireceğiz.

Tüm medya  kuruluşları davetlidir

TARİH: 28. 12. 2018

YER: SGK İstanbul İl Müdürlüğü önü, Pürtelaş Mahallesi, Meclisi Mebusan Cad. No: 43 34427 FINDIKLI – BEYOĞLU – İSTANBUL

SAAT: 10.30