Basın Duyurusu: Aladağ Katliamının Yıldönümü Öncesi Ailelerle Ankara’dayız

Bir yıl önce 29 Kasım 2016 akşamı, Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir cemaat yurdunda çıkan yangında 11’i kız çocuğu, 1 belletmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. İhmaller, ihlaller, rant ve cemaat dörtlüsünün yeniden bir araya geldiğine tanık olduğumuz bu sosyal cinayetin soruşturmaları bir yandan sürerken, diğer yandan da esas sorumluların yargılanması için aileler Ankara’ya seslerini duyurmaya geliyorlar.
28 Kasım 2017 Salı günü Ankara’ya gelerek önce saat 11:00’de Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak olan aileler, ardından TBMM’ni ziyaret edecekler.
Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur’un da eşlik edeceği aileler, TBMM’deki parti gruplarının temsilcileri, Aladağ Araştırma Komisyonu üyeleri ile görüşecekler.

SHD Sosyal Medya iletişim Koordinasyonu
sosyalhaklar@yahoo.com