Aladağlı çocuklar için köylerdeler – Toplumsol Haber

Sosyal Haklar Derneği, Soma’da her yıl düzenlediği yaz okullarının dördüncüsünü 02-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdi. 6 Ağustos’ta yani bugünse Aladağ’ın Köprücek ve Kışlak köylerinde başlayan yaz okulları 12 Ağustos’a kadar devam edecek.
Dernek, gönüllülerinin katkısı ve desteğiyle ortak acıların ve sosyal cinayetlerin en ağırlarını yaşamış olan bu iki coğrafyada, katliamlardan en çok etkilenen grup olan çocuklarla bir araya gelerek moral ve motivasyon desteği sağlamak, rehabilitasyonlarına katkı sunmak, laik bilimsel eğitimin küçük de olsa bir parçasını sunabilmek için çaba harcıyor. Çocukların sorgulayan, araştıran, dayanışmayı ve paylaşmayı ilke edinen, ötekileştirmeye karşı eşitliği savunan, doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı bireyler olmalarına katkı sunan yaz okullarında sanattan spora; felsefeden bilime ve yabancı dile  pek çok atölye yapılıyor; çocuklar sosyal haklarını da öğrenmiş oluyor.
SHD, katkı sunmak isteyen herkese bağış çağrısında da bulunuyor.
SOSYAL HAKLAR DERNEĞİ (SHD) BANKA HESAP BİLGİSİ:
Vakıfbank Beyoğlu Şubesi: (026)
Iban No: TR38 0001 5001 5800 7286 2531  98
Online Bağış için: https://fonzip.com/sosyalhaklar/bagis