Aileler ve SHD’den Katliamın 4. Yıldönümünde Soma Mitingi’ne Çağrı

301 maden emekçisinin canına mal olan Soma Maden Katliamının 48. ayındayız.
Tarımın tasfiyesi, kirli enerji politikaları, işsizlik, madene mecburiyet, kötü çalışma koşulları, sarı sendikanın sermaye ile işbirliği, devletin denetimsizliği, görmezlik, duymazlık, bilmezden gelmezlik… ve sonuç 301 canın hayattan koparılması; yüzlerce ailenin mağduriyeti ve acısı…
Ve unutulmayanlar… Devletten yeni rezerv alanları almak için hazırlanacağı taahhüt edilen ancak hiç uygulanmayan projeler,  işçilerin ölümünün yalnızca bir sayı hesabı olarak kavranması: “10 işçi ölürse sıkıntı olmaz, 50 ölürse kapatırız meseleyi, 100 ölü biraz sıkıntı olur ama daha önceki gibi örtbas ederiz ama 301 biraz fazla oldu (!)…”
Katliamın birinci dereceden sorumluları buna fıtrat dese de herkes biliyor ki bu bir iş cinayetidir, katliamdır.
En temel sorun, insanın ve insan emeğinin en ucuz maliyet olarak görülmesidir.
Türkiye iş kazalarında Avrupa birincisi, Dünya üçüncüsüdür.  Türkiye’deki iş cinayetlerine baktığımızda  her yıl en az iki Soma katliamı yaşandığını görüyoruz. Bu yüzden Soma Türkiye’dir, Türkiye ise Soma… Soma için adalet çağrısı aynı zamanda tüm sosyal cinayetlere karşı Türkiye için adalet çağrısıdır.
Sermayenin yanında durup  işçiyi, emekçiyi karşısına alanlar iktidarları boyunca grev olmamasıyla yani grev yasakçılığı ile övünürken yeni Soma’lara davetiye çıkardıklarının farkında değiller mi! Ekonomik büyümeyi doğa talanı, emeğin sömürüsü ve sosyal hakların yağması üzerine kuranlar, Türkiye’nin geleceği için asla bir umut olmadılar ve olamazlar.
Sosyal Haklar Derneği ve Soma Şehit Madenci Ailelerinin çağrısıyla, Soma Maden Katliamının 4. yıldönümü olan 13 Mayıs 2018 Pazar günü yapılacak olan Mitinge tüm demokratik kamuoyunu ve duyarlı yurttaşları davet ediyoruz.
#SomaiçinAdalet  #TürkiyeiçinAdalet
SOSYAL HAKLAR DERNEĞİ VE SOMA ŞEHİT MADENCİ AİLELERİ

Miting Bilgisi:
Tarih: 13 Mayıs 2018,Pazar
Saat: 14.30
Buluşma Noktası: Soma E.L.İ. önü
NOT: 12 Mayıs cuma gecesi mitinge katılmak için İstanbul’dan araç kaldırılacaktr.
İletişim: 0553 050 53 58