22 Aralık’ta Bakırköy’deyiz!

Ekonomik genişleme dönemlerinde karlarını katlayan patronlar ve iktidar krizin faturasını her zaman olduğu gibi emekçilere ödetmeye çalışıyor.  Emekçiler bu eğilime direnmektedir.

Aylardır İstanbul’un ve ülkenin birçok yerinde “Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak İçin Omuz Omuza. Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” diyen bildiriler dağıtılıyor. İmza toplanıyor. Basın açıklamaları ve mitingler yapılıyor. Şimdi taleplerimizle İstanbul’da Bakırköy Meydanı’nda olacağız.

Sosyal Haklar Derneği olarak kriz döneminde taleplerimiz:

• Haftalık çalışma süreleri, ücretlerde kayıp yaşanmadan, düşürülmelidir.

• İşsizlik Sigortası’ndan işsizlerin yararlanma koşulları kolaylaştırılmalı, işsizlik aylıkları ve süresi artırılmalıdır.

• Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın emeklilik hakları tanınmalıdır. Mezarda emeklilik politikalarından vazgeçilmelidir. Emekli aylıkları yükseltilmelidir.

• Kamusal hizmetlerin sağlanması için artan oranlı vergi uygulanmalı, zenginlere servet vergisi uygulanmalı, şirketlere tanınan istisnalar ve aflar kaldırılmalıdır.

Tüm emekçileri ve dostlarımızı 22 Aralık Cumartesi günü mitinge katılmaya davet ediyoruz.

Yürüyüş Buluşma: Dikilitaş mevkii (İncirli Caddesi). Saat: 13.00

Miting: Bakırköy Özgürlük Meydanı. Saat:  14.00